Ždrelac - Pašman

otok pašman - Apartmani

Ždrelac - otok PašmanŽdrelac je mjesto na otoku Pašmanu, u blizini mosta koji ga povezuje sa otokom Ugljanom. Oba otoka imaju česte trajektne veze s kopnom na linijama Zadar - Preko i Biograd - Tkon.

Na krajnjem zapadnom dijelu Ždrelca je vikendaško naselje Gladuša. To je jedino naselje na otoku Pašmanu koje se nalazi na vanjskoj strani otoka, uz Srednji kanal s pogledom na Dugi otok, Nacionalni park Kornati i druge otoke zadarskog arhipelaga.

U naselju se nalaze trgovina, barovi i pošta, a na 3km od Ždrelca je mjesto Kukljica gdje gosti mogu naći tržnicu, barove, slastičarnu, restorane, disco-klub i razne sportske sadržaje: mini-golf, odbojka na pijesku, stolni tenis, iznajmljivanje pedalina i sandolina i drugo.

Otok Pašman krase čisto more i raznolike kamenite i pješčane plaže. Isto tako, za jednodnevni izlet dolaze u obzir Zadar, Biograd, te Nacionalni parkovi Kornati i Krka

Pogled sa Sv. Mihovila prema juguOsim u suncu, moru, ljetnim feštama i izletima brodicama, dio ljetovanja možete provesti istražujući planinarske i biciklističke staze. Sv. MihovilPreporučujemo izlet na vrh Sv. Mihovil pored Preka. Doživljaj je bolji kad se popnete pješke, ali možete doći do vrha i s manjim autom. S tvrđave Sv. Mihovila pruža se najbolji pogled na cijeli zadarski arhipelag. Na otoku Pašmanu se možete popeti do crkvice Gospe Loretske koja je smještena na vrhu Mali Bokolj. Cijelom duljinom otoka Pašmana pruža se panoramski put s pogledom na Kornate. Taj put još nije asfaltiran, pa su rijetki automobili koji bi ometali šetnju ili vožnju biciklom. Već tradicionalno, jedan vikend u veljači ili ožujku stotine sportaša i rekreativaca dolaze na Pašmanski Škraping, trekkingu utrku po brdima i stijenama uz obalu, cijelom duljinom otoka. Krajem lipnja se na otoku Ugljanu organizira izlet biciklama, od trajekta u Preku do pješčane plaže Sabuša gdje se održava party uz picigin. Od brojnih ljetnih događanja izdvajamo Kukljišku feštu s utrkom tovara 5. kolovoza, Tunuaru u Kalima, koncerte u Preku i ljetni karneval u Ždrelcu.Apartmani Ždrelac


Apartmani More - Ždrelac, otok PašmanApartmani More, privatni smještaj na zapadnoj strani otoka Pašmana, s pogledom na Kornate, Dugi otok, Iž i Ugljan. Natkrivena terasa, grill i blizina čistog mora najbolji su preduvjeti za istinski odmor od gradskog stresa.